Sider

23. apr. 2012

eventyrlig kvædemarmelade


I fredags var vi en tur i bazar fyn - Og vi købte blandt andet kvæder. Af to kvæder fik jeg 2 glas lækker aromatisk marmelade. Utroligt at så hårde meget lidt duftende frugter i den grad vækkes til live i gryden!

Kvædemarmelade
400 g kvæder skåret i mindre tern
400 g sukker
evt. lidt mørk rom

Kvæderne skal skylles, skæres i smalle både (husk at fjerne kernehus) og derefter skæres i mindre tern. De hældes i en gryde sammen med sukker og så meget vand, at det lige dækker. Lad det koge op og derefter småsimre i ca. 1½ time uden låg. Blend forsigtigt grydens indhold med en stavblender, tilsæt geleringspulver efter mængden, og hæld marmeladen på skoldede varme glas.

2 kommentarer:

  1. Tak for opskriften, det skal jeg prøve.
    K hanne

    SvarSlet
  2. Dejligt at høre :) Det smager i hvert fald skønt!

    SvarSlet