Sider

19. apr. 2012

super nem og lækker appelsinmarmelade

Appelsinmarmelade (4 glas)
2 kg appelsiner ½ kg citroner 8 dl vand 400 g farin... 600g sukkker 3 spsk gelépulver til marmelade 1 spsk rørsukker
Vask appelsinerne og citronerne godt. Skræl dem med en kartoffelskræller (uden det hvide kommer med)
Skær skallerne i småstykker eller strimler og kog dem i 8 dl vand i 25 minutter.
Skær de resterende hvide hinder og skaller af appelsinerne. Gøres nemmest ved at skære appelsinerne i både og skære hinden fra.
Skær appelsinkødet i små tern og hæld dem ned i gryden med appelsinskallerne - halver citronerne og pres dem og hæld saften o gryden. Lad det simre i 30 minutter.
Hæld sukker og farin i gryden og lad det simre i 25 minutter. Balnd gelépulveret med ½ dl sukker og drys blandingen i gryden under omrøring. Lad det simre i 5 minutter og tag det af varmen. Tilsæt atamon hvis det ønskes.
Hæld den varme marmelade på rengjorte glas – sæt låg på med det samme.Vis mere

Ingen kommentarer:

Send en kommentar