Lavede denne bønnepostej i forgårs, da jeg jo endte med at have MANGE kogte bønner ca 4½ kg og kun de 1½kg kunne chili con carnen trække. Bønnepostejen overraskede positivt tredobbelt portion med 3 æg og valnødder og hasselnødder. Jeg blendede det hele fint, så det er som en leverpostej i konsistens - synes det smager godt især med lidt mayo og appetitagurker.
Bønnepostej til madpakken -
2½ dl kogte bønner - jeg brugte en blanding af brune, hvide og kidney
-
-
-
-
½ tsk urtesalt
-
-
Sådan gør du
- Vælg bønner, læg dem i blød i 8-10 timer og kog dem efter anvisning på posen. Sojabønner og kikærter koges i tre kvarter, mens hvide bønner kun koges i en halv time, da de er mere melede i konsistensen.
- Vandet varmes op, og bouillon blandes i. Derefter moses bønnerne med en gaffel, før alle ingredienser blendes sammen og bages ved 175 grader i 25 minutter.
- Hvis man ønsker en mindre melet konsistens, kan man med fordel blande et æg i massen, inden den bages.
- Efter bagning kan postejen både serveres varm og kold.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar