Sider

12. dec. 2012

mödius tørklæde


skønne möbiusTørklæder efter denne DIY (kender ikke oprindeligt ophav) - jeg har den fra Bettina på et krea-forum:

I følge opskriften skal man bruge to stykker stof på hver 9" x 60". Jeg synes dog at det kommer lidt an på hvilken type stof man bruger - og om man vil kunne have to eller tre gange rundt om halsen. Hvis man kun vil have det to gange rundt om halsen kan man med fordel lave det lidt bredere og lidt kortere. Hvis man vil have det tre gange rundt om halsen skal det være en anelse længere - især hvis det er kraftigt stof. 

Egnede stoftyper er strik, fleece, flonel, velour og lign. bløde stoffer - evt. i kombination med patchwork-stof (altså et stykke fleece og et stykke patchworkstof), men to stykker patchworkstof bliver nok for fladt og stift. 

1. Sy de to stykker stof sammen langs de to lange sider. Vend retten ud. 
2. Læg det fladt på bordet eller gulvet og vend den ene ende så det der før vendte op nu vender ned og tørklædet laver en drejning på midten. Dvs. i den ene ende vender stof A opad - i den anden ende vender stof A nedad. 
3. Stik hånden ind i tørklædet indtil ca. midtpå. Grib fat i stoffet inde fra. Med den anden hånd tager du fat i enden af tørklædet (den ende du puttede armen ind i) og trækker hånden ud - så vrangsiden af den ende kommer til at vende ud af. Fortsæt med at trække indtil de to ender møder hinanden. Den ene ende ligger nu inden i den anden - og de ligger ret mod ret. Stof A vender mod stof B (pga. den drejning der blev lavet i pkt. 2). 
4. Sy rundt om enderne men lad et lille stykke (ca. 7 cm) stå åben (til at vende igennem).
5. Vend retten ud ad gennem vendehullet.
6. Sy vendehullet til i hånden.
7. Sy evt. en pyntestikning rundt langs kanten (der er kun en kant da tørklædet har form som et möbius-bånd).

Posted by Picasa

Ingen kommentarer:

Send en kommentar